🥩Snel aan tafel🥩

Als je voor jezelf kookt, dan is het toch de bedoeling dat het snel, lekker, gezond en makkelijk is, toch?  Er zijn best veel mogelijkheden voor makkelijke en snelle ‘koken voor 1’-maaltijden. De allermakkelijkste optie zijn de maaltijden die je alleen in de magnetron hoeft te doen. De vraag is echter of deze ook lekker en gezond zijn? Je gaat het allemaal teruglezen in deze blog!

Oppiepmaaltijden

Magnetronmaaltijden, of zogenaamde oppiepmaaltijden, bij de supermarkt halen, maar ook als (gekoelde) bezorgbox. Vaak worden ze gepromoot met geen kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Echter als je bij de ingrediënten gaat kijken, wordt er melding gemaakt van toevoegingen als zuurteregelaars, stabilisators, sulfiet, lactose, antiklontermiddel, antioxidanten, siliciumdioxide, conserveer- en verdikkingsmiddelen. Oké.

Onze vraag is dan of je dit echt wel wilt consumeren? Zou dit daadwerkelijk gezond zijn? Daarnaast kunnen er ook nog allerlei allergenen in zitten en is men vaak scheutig geweest met de zoutpot. Rest de vraag zijn deze oppiepmaaltijden ook (echt) lekker? 

https://giphy.com/embed/l0MYzxkg0o1tkGSaI

Maar wist je dat het koken met Chef Confit net zo makkelijk is als deze oppiepmaaltijden? Alleen ben jij volledig in controle! Koken zonder zout, een schepje sambal erbij, wat meer groente, allemaal fantastisch, geen toevoegingen en geen allergenen (behalve bij de in bier gegaarde varkenswangetjes daar zitten gluten in).

Bekijk eens het onderstaande recept hoe wij in een mum van tijd gebakken rijst met kippendij klaarmaken:

https://chefconfit.nl/recepten/gebakken-rijst-met-kippendij/

Lekkere maaltijd voor 1

Wij van Chef Confit vinden dat een goed stukje vlees de basis is van een lekkere maaltijd. Vlees dat langzaam op lage temperatuur lang gesudderd heeft is ultiem lekker. In de regel ga je iets zeker niet door de week een mooi stuk vlees 3 tot 6 uur laten sudderen. Dit doe je trouwens met grotere stukken vlees en als je voor 1 persoon gaat koken, dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat je voor meerdere personen vlees bereid.

Hoe fijn is het dat Chef Confit dat sudderen al voor jou heeft gedaan. Het recept van onze chefkok Arjen zorgt ervoor dat jij wanneer jij maar wilt een soort suddervlees binnen een paar minuten op tafel kan zetten. Eén van de bijzonderheden van onze recepten is dat wij kippendijen en procureur in eigen vet laten garen. Dat maakt het vlees supermals, ongelooflijk lekker en zoals gezegd, zo klaar. Door het om en om te bakken krijg je een heerlijk krokant laagje op je vlees (wetenschappelijk is dit een Maillardreactie).

Als je vlees gelukt is, heb je met een paar simpele stappen zo je maaltijd op tafel. Een wrap maken met wat sla, komkommer, tomaat etcetera, zo klaar. Een lauwwarme maaltijdsalade met Chef Confit kippendijen? Wow, vergelijk dat maar eens met een salade met tonijn uit blik. Als je kan kiezen tussen verse tonijn en tonijn uit blik, dan is het duidelijk wat het lekkerst is. Chef Confit kippendijen (uit blik)  zijn weer echter veel lekkerder dan verse kippendijen (of je moet een chefkok bij jou thuis een en ander laten voorbereiden).

Voor andere lekkere snelle maar overheerlijke maaltijden nodigen wij je uit om eens een kijkje op onze receptenpagina. Kortom, koken voor 1 persoon is zo te doen met de producten van Chef Confit. Onze tip is ga vooral koken en niet (op)piepen.

Koken voor twee dagen

Wie slim is en kookt voor 1, kookt een dubbele portie voor twee dagen. Iets waar wij heel blij van worden! Dus wat je ook met Chef Confit kunt doen is de ene dag een stamppot maken en wat aardappelen voor de volgende dag over te houden. Een geheime tip is die overgebleven aardappelen in het kippenvet wentelen en vervolgens in een airfryer te doen, samen met een kippendij van Chef Confit.

Ongeveer 10 minuten op 200 graden en je hebt iets waanzinnigs lekkers op tafel. Moeten wij nog schrijven dat dit gemakkelijk is? Doe er een salade bij en je hebt een volledige en lekker maaltijd op tafel. De enige vraag die je dan nog moet stellen is wat je erbij drinkt.

Een ander optie is om extra rijst te koken. Die kan je ook een paar dagen in de koelkast bewaren, wat je heel flexibel maakt. Op de Chef Confit website staan een paar maaltijden beschreven, die aan alle criteria voldoen. Onze persoonlijke favoriet is de Brabantse Rendang, maar ook de curry is ultiem lekker.

https://chefconfit.nl/recepten/brabantse-rendang/

Lekker koken voor jezelf

Zoals al eerder genoemd in deze blog heb je wanneer je kookt voor 1 de keuze tussen piepen en koken. Vraag jezelf eens af hou je niet van koken omdat het moeilijk is of veel tijd kost? Of wil je graag flexibel zijn en zelf bepalen wat je wanneer gaat eten? Hoe je het ook wendt, draait of keert, met een blikje Chef Confit kan jij precies maken wat jij zelf het allerlekkerst vindt, maar dan wel snel en het lukt altijd.

Durf je het aan om het een keer uit te proberen? Wij denken dat je verbaasd zult zijn over hoe lekker het is. Bij het lekkere koken hoort ook een gedekte tafel, kaarsje aan.

Klik op de onderstaande afbeelding om naar onze webshop te gaan:

Lekker en simpel 1 persoon

Op onze site staat ook het recept voor tweede dag stamppot. Vaak heb je als je een stamppot hebt gemaakt nog een kliekje, terwijl de rookworst al wel op is. Met Chef Confit heb je lekker en simpel nog een maaltijd. Je gooit niets weg, wat goed is voor het milieu.

Gezond koken voor 1 persoon

Een fout, die mensen volgens ons tegenwoordig vaak maken is dat zij denken dat vlees ongezond is. Zonder hier uitgebreid een blog over te gaan schrijven (want daar is dit artikel niet voor, want dat durven wij gewoon te stellen), is onze mening dat vlees wel gezond is. De maar ligt hem vooral in de hoeveelheid vlees, zoals met alles en de toevoegingen (wat vaak gebeurt met vleeswaren) die gedaan zijn. Het vlees van Chef Confit, is puur en niet bewerkt. Het is natuurlijk wel gegaard en de tip van de dag is, kijk eens op onze specificaties of etiket en overtuig jezelf.

Als je (ruim) voldoende groente gebruikt, naast de aanbevolen hoeveelheid vlees, dan heb jij een gezonde en verantwoorde maaltijd op tafel. Het advies is om voor zoveel mogelijk verschillende kleuren groente te gaan (geel, rood, groen en ook de paarse groenten in de vorm van bijvoorbeeld aubergines zijn zeer interessant betreffende gezondheid). Als je onze procureur of kippendij hebt bereid, dan kan je zonder toevoeging van extra vet heel goed groenten wokken/bakken. Die groenten neemt ook gelijk wat smaak van dat vet op en dat is….lekker.

Succes met koken voor 1, want met Chef Confit kook je niet alleen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *