Over Chef ConfitOntdek vandaag nog onze heerlijke smaken

Rijk van smaak

Met Chef Confit is het net alsof een echte chef bij jou in de keuken de nodige voorbereidingen heeft gedaan. Met een mooie opmaak van de borden, zet jij een restaurantwaardig gerecht op tafel!

Snel klaar

Met Chef Confit heb je makkelijker én sneller een volledige maaltijd op tafel vergeleken met thuisbezorgen. Onze eigen recepten daarnaast ook nog eens goedkoper en flexibeler dan die van de meeste maaltijdboxen.

Geen verspilling

Onze producten bewaar je gewoon in je voorraadkast en dat scheelt substantieel in energie. Met Chef Confit hoef je niets weg te gooien of in te vriezen. Bovendien is onze verpakking 100% recyclebaar.

OVER CHEF CONFIT

Het idee voor Chef Confit ontstond tijdens een kookworkshop van Arjan Weckseler. Onder zijn leiding is het altijd smullen geblazen, maar wij willen altijd lekker eten. De opdracht was dus help ons om ook thuis bijzonder lekker te kunnen eten. Hou er daarnaast rekening mee dat wij weinig tijd hebben om uren in de keuken te staan. Arjan heeft bijzonder zijn best gedaan en het resultaat is bijzonder geslaagd. Een combinatie van ambacht, een beproefde receptuur in een eigentijdse verpakking. Natuurlijk, puur, compromisloos, zonder toevoegingen. Met Chef Confit bereid je in een paar minuten een gerecht van restaurantkwaliteit.

Onverwacht bezoek, laat thuis, iemand verrassen of verbazen? Met Chef Confit heb je zo iets overheerlijks op tafel: van een luxe salade, een overheerlijke wrap of flammkuchen, tot een zeer smakelijke pasta, broodje of zelf Aziatisch gerecht.

Chef Confit is geschikt voor elke gelegenheid. Ook voor mensen met een allergie heeft Chef Confit een goede keuze. Zo zijn bijvoorbeeld onze kippendijen en procureur ook glutenvrij.

Chef Confit is jouw hulp voor snel en makkelijk een professioneel gerecht op tafel. Momenteel zijn er 3 varianten: kippendijen gegaard in eigen vet, procureur gegaard in eigen vet en varkenswangen gegaard in bier van brouwerij De Leckere.

Chef_Confit_Stapel_wang_open_staand_HR

FAQ

De blikken van Chef Confit zijn per tray van 6 blikken te bestellen via de webshop.

Daarnaast zijn ze per stuk bij de Sligro’s in Nederland/België en bij de afdelingen van Slagerijen Kaldenberg en Koninklijke Ruig.

In elk blik Chef Confit zit gemarineerd en langzaam gegaard Nederlands vlees van de allerhoogste kwaliteit. Daarnaast vet en vloeistof (wijn, bier of jus) om het vlees in te garen. In Chef Confit zit/zitten:

 • Geen e-nummers
 • Geen smaakversterkers
 • Geen toegevoegde suikers
 • Geen conserveermiddelen
 • Geen zuurteregelaars
 • Geen stabilisators
 • Geen sulfiet
 • Geen lactose
 • Geen antiklontermiddel
 • Geen antioxidanten
 • Geen siliciumdioxide
 • Geen verdikkingsmiddelen

Mocht je toch twijfelen, hebben wij hieronder voor jou de ingrediënten per blik uitgeschreven.

Ingrediënten Chef Confit kippendijen

Gemarineerde Hollandse kippendij (zonder bot), kippenvet, citroenolie , rozemarijn. Geschikt voor coeliakie patiënten en mensen met een lactose-intolerantie.

Ingrediënten Chef Confit procureur

Gemarineerde Hollandse varkensprocureur (zonder bot), varkensvet. Geschikt voor coeliakie patiënten en mensen met een lactose-intolerantie.

Ingrediënten varkenswangen

Gemarineerde Hollandse varkenswangen, donker bier. Geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie.

Chef Confit is heel eenvoudig te bereiden. Op elk blik staan korte instructies, maar hieronder leggen wij het graag voor je uit per vleessoort.

Bereiding van Chef Confit kippendijen

Om de kippendij te bereiden, open je het blik. Gebruik een goede anti-aanbak koekenpan. Verwijder zo nodig wat van het overtollige/aanhangige vet van de buitenkant van de dij (droog deppen met een stukje keukenpapier is een goede optie) en leg op de huidkant in de pan. Laat krokant bakken, zonder het vlees te draaien voor ongeveer 6 minuten. Als je bruin vet in je pan ziet mag je de kippendij omdraaien en nog even door laten warmen/bakken. Het overgebleven vet kan je gebruiken om aardappelen of groente in te bakken. Bekijk hier de bereidingsvideo van de kippendij.

Daarnaast kun je de (geopende) blikjes gewoon in een kampvuur of op houtskool zetten. Ook geschikt voor een bereiding in de oven of een airfryer.

Bereiding van Chef Confit procureur

Om de procureur te bereiden, open je het blik. Gebruik een goede anti-aanbak koekenpan. Doe een beetje vet uit het blik in de pan en laat heet worden. Bak het vlees krokant aan beide zijden. Alleen omdraaien en eventueel in de pan verplaatsen als het vlees niet (meer) aan de pan plakt. Klaar in ongeveer 6 minuten. Het overgebleven vet kan je gebruiken om aardappelen of groente in te bakken. Bekijk hier de bereidingsvideo van de procureur.

Daarnaast kun je de blikjes gewoon in een kampvuur of op houtskool zetten. Ook geschikt voor een bereiding in de oven of een airfryer.

Bereiding van Chef Confit varkenswangen

Om de varkenswangen te bereiden, open je het blik. Doe de gehele inhoud in een koekenpan. Laat goed verwarmen en laat de saus glazig inkoken. Draai het vlees af en toe in de pan en lepel wat van de saus eroverheen voor het beste resultaat. Ook dit gerecht is binnen 6 minuten klaar. Bekijk hier de bereidingsvideo van de varkenswangen.

Daarnaast kun je de blikjes gewoon in een kampvuur of op houtskool zetten. Ook geschikt voor een bereiding in de oven of een airfryer.

De beste manier om op de hoogte te blijven van Chef Confit is door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Je kan ons altijd een berichtje sturen naar info@chefconfit.nl.

Blik is 100% recyclebaar en een ideale verpakking om het product te bewaren en te conserveren. Goed om te weten is dat blik 100% bescherming biedt tegen licht en zuurstof (en zo oxideren voorkomt). Daarnaast zitten de lekkerste producten in blik zoals kaviaar, olijfolie, bier en dus ook Chef Confit.