🥩Snel aan tafel🥩

Als je op zoek gaat naar een recept voor een snelle eenpersoons maaltijd op Internet, is er waarschijnlijk een lastige taak voor je weggelegd. De algemene regel voor recepten is dat deze vaak geldt voor 4 personen. Nu kan je prima jouw maaltijd door 4 delen, maar het boodschappen doen voor eenpersoons maaltijden is best een uitdaging. In de praktijk komt het er bij eenpersoons maaltijden op neer dat je voor meerdere dagen kookt of een maaltijd maakt voor 1 persoon.

Dat laatste is lastig zoals gezegd met het doen van de boodschappen en bij de eerste optie ben je alweer verplicht om een en ander in te vriezen, want je wilt toch niet een hele werkweek nagenoeg hetzelfde eten?

Maar zijn er dan nog andere opties?… Jazeker en in deze blog lees je hoe je op een andere manier, snel, lekker makkelijk, duurzaam en zelfs verantwoord en gezond kan eten.

Snelle eenpans maaltijd

Wat is een snelle maaltijd?

Met de opties van Chef Confit kan je altijd makkelijk en snel een maaltijd maken met de ingrediënten die je al in huis heb. Hoe fijn is het dat je niet op zoek hoeft te gaan naar iets aparts, dat vast ergens in het schap ligt van jouw supermarkt. Leuk weetje is overigens dat een gemiddelde supermarkt zo’n 10.000+ artikelen aanbiedt. De vraag die supermarktmedewerkers dan ook het vaakst horen, is altijd waar iets ligt of te vinden is.

Vervolgens zijn er de voorbereidingen, het klaarzetten van alles dat je nodig hebt. Dat allemaal gevolgd door het snijden, hakken, pureren, schillen en dan uiteindelijk het koken zelf. Als je naast het koken van aardappelen, pasta, rijst, groente ook nog iets wilt bakken, dan heb je zo meerdere pannen vies.

Een snelle maaltijd voor 1 persoon houdt in dat je zo klaar bent met het opruimen en dat je maar 1 anti-aanbak pan hoeft te gebruiken. Een snelle maaltijd is ons inziens geen boodschappen te hoeven doen. Bij thuiskomst heb je binnen 30 minuten gekookt, gegeten, gedronken en opgeruimd. Dat is snel, want hoe lang duurt het ook alweer voordat je bezorg maaltijd geleverd wordt? Precies.

Een snelle eenpersoonsmaaltijd die ook nog eens lekker is?

Het antwoord hierop is volmondig ja, maar wij lichten graag dit antwoord toe. Bij al onze opties staat lekker supermals vlees centraal. Nagenoeg iedereen vindt bijvoorbeeld een gekonfijte Chef Confit Kippendij lekkerder dan een gewone kippendijen.

Als je dezelfde malsheid en smaak wilt bereiken als met het vlees van Chef Confit dan ben je zo 4 tot 6 uur bezig. Vergelijk dit proces met het maken van pulled pork van procureur op de BBQ. Deze tijd win je, want je vlees is klaar en hoeft eigenlijk alleen opgewarmd te worden. Onze propositie is dan ook gelukt vlees, de basis voor een snelle eenpersoonsmaaltijd die ook nog eens lekker is!

Snelle eenpans maaltijd

Is een snelle eenpersoonsmaaltijd gezond?

Dat kan, maar hangt uiteindelijk hoofdzakelijk van jou als kok af. Als jij voldoende gevarieerde verse groente gebruikt in je gerecht, heb je gewoon een gezonde verantwoorde maaltijd op tafel staan. Wat misschien voor jou ook belangrijk is dat bij de blikjes van Chef Confit geen allerlei onnodige toevoegen zijn gedaan en zelfs geschikt zijn voor menig dieet. Op onze ‘Over Ons’-pagina staat onderaan een FAQ (veelgestelde vragen) sectie, waarin wij meer vertellen hierover.

Als het snel moet, kan het dan ook makkelijk zijn?

Het moeilijkste van een geslaagde maaltijd met vlees is de bereiding hiervan. De andere componenten zoals groente (beetgaar), pasta, rijst of aardappels zijn relatief gemakkelijk te bereiden. Bij Chef Confit is de (bijzondere) bereiding voor je gedaan en door het inblikken kan er geen licht of lucht bij, waardoor de kwaliteit gegarandeerd blijft. Het blikje is 100% recyclebaar en samen met het vlees uit Nederland kan je gewoon zeggen dat het een duurzamere optie is.

Een snel makkelijk gerecht is een curry met de gekonfijte kippendijen. De lang houdbare producten heb je in huis zoals currypasta en kokoscrème. Gebruik hiervoor wat groente die je over hebt en als je een dag tevoren al rijst hebt gekookt kan je binnen 10 minuten aan tafel. Klik hier om naar het recept te gaan!

Misschien nog lekkerder is onze recept voor de Brabantse Rendang. Ook dit heb je binnen 10 minuten op tafel staan. Recepten op internet gaan uit van een bereidingstijd van wel 3 tot 7 uur!

Snelle eenpans maaltijd

Snel aan tafel, ook snel klaar met opruimen

Als je maar 1 pan hoeft af te wassen, dan ben je natuurlijk zo klaar. In de eerder genoemde gerechten moet je wel rijst gekookt hebben en dat is een extra pan. Daarom nu een voorbeeld van een superlekker gerecht, waarvoor je echt alleen maar 1 koekenpan nodig hebt. Rasp aardappel en ui en bak dat glazig/lichtbruin in een beetje reuzel (uit het blikje waarin de procureur is gegaard). Zo maak je zelf een lekkere rösti. Leg dit op je bord. Bak vervolgens de procureur om en om en leg dit op de rösti. Hierop tot slot een gebakken eitje en gegarandeerd smullen (tomaat en komkommer als mogelijke bijlagen).

Binnen 30 minuten (lekker) gegeten, gedronken en opgeruimd? Het kan met een snelle eenpersoonsmaaltijd Chef Confit. Eet smakelijk & ter inspiratie hebben wij hieronder nog een leuke snelle eenpersoonsmaaltijd voor je!

https://www.youtube.com/embed/eHZL9mfLFLQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *