🥩Snel aan tafel🥩

Makkelijke camping maaltijd, wie wilt dat nou niet? Als je gaat kamperen zijn goede vragen altijd wat neem je mee en waar ga je naartoe? Toch zijn de meeste nieuwsgierig naar een makkelijke camping maaltijd. De meeste Nederlanders gaan in Frankrijk kamperen. Misschien is Frankrijk ook wel het beste land in Europa daarvoor. Over het algemeen goed weer (beter dan in Nederland), veel mogelijkheden, van verschillende kustgebieden tot bergen (zowel het Alpengebied als de Pyreneeën) en schitterende valleien.

Makkelijke zomerse camping maaltijd

Als je in Nederland gaat kamperen is eten en het maken van de makkelijke zomerse maaltijd over het algemeen wat gemakkelijker. Zowat op iedere hoek van de straat is wel een supermarkt te vinden en de desbetreffende producten zijn jou natuurlijk bekend. Waarschijnlijk ken je de supermarkt helemaal uit je hoofd en weet je precies waar alles staat!

Daarnaast heeft Nederland een ongekend groot assortiment kwalitatief goed fruit en groente. Echter de lekkerste perziken pluk je natuurlijk zo van de boom in dat mooie Frankrijk. Als je in Frankrijk gaat kamperen kan de lokale supermarkt zomaar 20 minuten met de auto zijn. Het assortiment van de campingwinkel is vaak beperkt, maar in de regel hebben ze wel vers stokbrood en natuurlijk ovenverse croissants. Erg lekker!

Makkelijke camping maaltijd

Makkelijke zomer maaltijd

De supermarkten in Frankrijk zijn in tegenstelling tot de onze ook een uitje. In de regel meer producten en een veel ruimere keuze (met name wijn). En waarschijnlijk (nog) veel groter dan een Albert Heijn XXL. De meest bekende zijn Auchan en Leclerc en ik hoor je denken Leclerc? Nee, niet die Formule 1 coureur.

Veel Nederlanders kopen aldaar producten om mee naar huis te nemen. Dat kan natuurlijk wijn zijn, die op vakantie lekker proeft, maar thuis toch minder lekker lijkt te zijn. Zou dat door het transport komen, vervoer in een te warme auto, of doordat het thuis minder lekker weer is? Een ander product wat vaak meegenomen wordt is Confit de Canard, eendenbout met bot, gegaard in ganzenvet.

Als het aan ons ligt wordt een en ander omgedraaid. Neem maar gewoon Chef Confit kippendijen op vakantie naar Frankrijk mee. Deze zijn met huid, zodat je een lekker krokant korstje kan bakken, zonder bot, gegaard in kippenvet met citroen en rozemarijn.

Makkelijke camping maaltijd

Makkelijke camping maaltijd op vakantie

Aan de andere kant, als je op vakantie bent, dan wil je ook vakantie vieren, geen keuzestress in een vreemde supermarkt, geen uren bezig met boodschappen doen en vooral ook geen uren aan het koken. Of moet je dat rundvlees wat je lokaal gekocht hebt als een biefstuk bereiden of als stoofvlees gebruiken? Ook op vakantie wil je natuurlijk lekker eten en met Chef Confit is het moeilijkste, de vleesbereiding al voor je gedaan. Hoe fijn is het als je met een paar minuten een geslaagde makkelijke maaltijd op vakantie op tafel hebt staan? Hoe minder tijd je nodig hebt voor het koken, hoe meer tijd je toch over hebt om vakantie te vieren?

Zo kan je bijvoorbeeld ons broodje pulled pork met één pan klaarmaken en tover je in een paar minuten een volwaardige maaltijd op tafel:

Voorbereiding makkelijke camping maaltijd

Met een beetje voorbereiding, neem je de spullen mee die je vakantie zo aangenaam mogelijk maken, zonder je hele huisraad mee te nemen. Een tip van ons is om vooral wat blikjes Chef Confit mee te nemen. Je hebt namelijk gegaard vlees bij je. Een overheerlijke maaltijd heb je dan ook zo op tafel.

Maak gewoon een maaltijdsalade met de Chef Confit kippendijen. Is het gas op? Geen probleem, want je hebt zo een maaltijd salade op tafel staan. Meng paprika, tomaatjes, haricot verts (wij zijn nog steeds in Frankrijk, een dressing, die je lekker vindt (pesto kan er ook bij), zaden, noten, Chef Confit kip als pulled chicken, ijsbergsla en een lenteui. Stokbroodje erbij en dan rest de enige vraag, wat drinken wij erbij?

Als je wel zin hebt om een beetje te koken dan is ons voorstel om de Chef Confit kip op de huid krokant te bakken. Vervolgens wegzetten en een beetje af laten koelen. Bak in dezelfde koekenpan met een beetje kippenvet groene asperges, ui/sjalot en geblancheerde sugarsnaps of peultjes. Limoensap over de gebakken groenten en vuur uitzetten. Snij tomaat, komkommer en paprika in gelijke stukken. Meng alles in een mooie grote kom met een zakje gemengde sla, een beetje sushi azijn erbij, rasp er wat van je favoriete kaas over en garneer met fijngesneden bieslook.

Op de website van Chef Confit staan heel veel recepten, die je gemakkelijk op vakantie kan maken, denk bijvoorbeeld aan een pasta, een rendang of een curry.

Tijd om vakantie te vieren, ga naar onze shop en maak de makkelijkste camping maaltijden met Chef Confit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *