🥩Snel aan tafel🥩

Ben je benieuwd naar het konfijten van vlees? Konfijten is een oude techniek, die vandaag de dag nog altijd wordt toegepast. Konfijten is een traditionele techniek om levensmiddelen lang te kunnen bewaren. Naast allerlei soorten vlees kunnen ook groenten en fruit gekonfijt worden. Voor fruit gebruik suiker, voor vees wordt in vet gebruikt. Door het langzaam bij een lage temperatuur te laten garen wordt het vlees mals en zacht. Door het inblikken is het ook nog eens lang houdbaar.

In dit artikel vertellen wij je alles over konfijten vlees en in het bijzonder over het gekonfijte vlees van Chef Confit.

Wat is het konfijten van vlees precies?

Het konfijten van vlees is een techniek die vooral in de Franse keuken wordt gebruikt. Het allerbekendste gerecht is wel Confit de Canard. In ganzenvet gekonfijte eendenbout, een klassiek traditioneel gerecht. De Fransen noemen dit zelf Haute Cuisine wat staat voor verfijnde kookkunst. Voor het lekker konfijten van vlees gebruik je dierlijk vet. Dat kan het eerder genoemde ganzenvet zijn, maar ook andere soorten vet kunnen gebruikt worden. Een term die veelvuldig door chefs gebruikt wordt is garen in eigen vet. Dat betekent dat je voor kip, kippenvet gebruikt en voor eend, eendenvet. Het uiteindelijke doel is altijd malser vlees met een intens aroma en een ultieme smaakbeleving.

Konfijten vlees is een delicatesse

Gekonfijt vlees is een delicatesse voor iedere vleesliefhebber, die van vlees houdt dat zo mals is dat het gewoon uit elkaar valt. Als je het in stukken wilt snijden, dan heb je een heel scherp mes nodig. Door de malsheid kan je het zo uit elkaar trekken en gebruiken als bijvoorbeeld pulled pork of pulled chicken. Naast eend, kip, parelhoen, varkens en lamsvlees zijn er nog tig soorten vlees die gekonfijt kunnen worden. Als je tijd hebt en een goed recept dan kan je prima zelf konfijten. Makkelijker en succes verzekerd is om dit door een chef te laten verzorgen. Door het inblikken heb je altijd een delicatesse in huis, die lang houdbaar is buiten de koelkast.

Waar kies je voor bij konfijten vlees?

Als je voor gekonfijt vlees kiest, dan heb je gegarandeerd een lekkere, makkelijke maaltijd. Niet alleen het vlees is een culinaire belevenis ook het gebruikte vet is ultiem lekker. Het vet is namelijk een perfecte smaakmaker voor gebakken aardappels en gewokte groenten. Menig vakantieganger naar Frankrijk kwam terug naar Nederland met een aantal blikken confit de canard. Tegenwoordig kan je dit ook krijgen bij een aantal supermarkten. Je kan echter ook een keuze maken voor lokaal geproduceerd Nederlands vlees. Chef Confit heeft bewust niet voor eend gekozen maar voor de Nederlandse consument veel toegankelijker kippendij. Het kippenvet dat hiervoor gebruikt wordt is verfijnder gemaakt met een beetje citroen en rozemarijn. Dat ruik je en proef je.

Het varkensvlees is ook in eigen vet gekonfijt. Een chique woord hiervoor is reuzel. Als je hiermee bakt dan geef je een soort speksmaak aan je aardappelen of groenten. Misschien ben je wel bekend met I love the smell of bacon in the morning? Zelf ben ik fan van geroosterde aardappels met het Chef Confit kippenvet. Serveren met (knoflook)mayonaise, waanzinnig lekker.Alles is al op smaak, maar je mag natuurlijk altijd naar eigen smaak nog (verse) kruiden toevoegen.

Door het conserveren in een blik blijft de kwaliteit optimaal en gegarandeerd lekker.

Chef Confit Kippendijen

Waarom gebruik je gekonfijt vlees?

Een heel groot voordeel is dat het vlees min of meer al kant en klaar is. Even in de oven of de koekenpan. Je hebt geen risico op taai, verbrand of rauw vlees. Het vlees is vers bereid en daarom ook veiliger dan vlees wat al langere tijd in de koelkast of in de diepvries ligt. Je bewaart het gewoon in je voorraadkast en als je geen zin of tijd hebt om uitgebreid te koken, tover je binnen 15 minuten een heerlijke maaltijd op tafel, gegarandeerd. Dit geeft je meer voldoening dan een opwarm maaltijd uit de magnetron doen en uit een plastic bakje eten. Over plastic gesproken, wij hebben bewust gekozen voor een verpakking in blik. Dat is 100% recyclebaar. Doordat dit ook geen licht en lucht doorlaat is het veel beter medium voor het bewaren van vlees. Daarnaast heb je met gekonfijt vlees sneller en goedkoper een maaltijd op tafel dan een bezorgmaaltijd. Dus ook als je honger hebt kan je beter even met Chef Confit koken dan een maaltijd laten bezorgen.

De mogelijkheden voor gekonfijt vlees zijn eindeloos, van een luxe salade, een overheerlijke wrap tot een chefwaardig gerecht voor de Kerstdagen.

Bekijk hieronder een video waarin onze eigen chef Arjan Weckseler laat zien hoe makkelijk hij een gerecht maakt met Chef Confit’s procureur (varkensnek)

Ontdek het konfijten vlees van Chef Confit

Ga naar de Chef Confit-webshop en ontdek al onze konfijten vlees smaken. Geniet van onze heerlijke kippendijen-, procureur en/of varkenswangen in blik.

Vragen?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder bij het uitzoeken van de perfecte konfijten vleessoort voor jouw gerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *