🥩Snel aan tafel🥩

Als je op zoek bent naar een handige en duurzame manier om kwalitatief vlees in huis te halen, dan ben eigenlijk op zoek naar ‘keurslager vlees in blik’. Dit is niet alleen handig om in huis te hebben voor noodgevallen of voor wanneer je te weinig tijd hebt om te koken, maar dit is ook een fantastische manier om voedselverspilling tegen te gaan. In dit artikel vertellen wij jou waarom Chef Confit eigenlijk de keurslager van vlees in blik is, hoe je het kunt gebruiken én het allerbelangrijkst, hoe jij Chef Confit in huis kan halen!

Waarom kiezen voor keurslager vlees in blik?

Het is absoluut geen geheim dat voedselverspilling een wereldwijd probleem. Gesneden brood is na een dag al niet meer vers (tip snij zelf je brood in dikke sneden, waardoor je brood langer vers houdt). Elk jaar worden er tonnen aan voedsel (en daarmee ook vlees) weggegooid. Gelukkig worden Nederlandse varkens gevoerd met restanten uit de levensmiddelenindustrie. Als voedsel langer houdbaar zou zijn, kan je het ook langer bewaren en hoef je dus ook minder weg te gooien, of te verspillen. Nou is dit geen pleidooi om te kiezen voor ultra bewerkt lang houdbaar voedsel, maar een advies om te koken met wat je al in huis hebt. Chef Confit is als het ware keurslagers vlees in blik, omdat de kwaliteit van ons vlees grandioos is. Door te kiezen voor vlees in blik, help jij direct om deze verspilling van voedsel te verminderen. Hoe dan? Gewoon even je in je groente la kijken, heb je nog een paprika, wortel en of ui over, een kliekje rijst of stamppot? Hiermee maak je samen met Chef Confit in een handomdraai een geweldige maaltijd.

Waarom is dat geweldig? Nou, omdat het vlees in blik van Chef Confit langer houdbaar is in vergelijking tot vers vlees, wat automatisch betekent dat je minder snel vlees hoeft weg te gooien. Vlees invriezen en vervolgens weer ontdooien kost energie en de smaak gaat er ook niet op vooruit. Chef Confit is dus niet alleen beter voor het milieu, het bespaart ook geld.

Keurslager vlees in blik

Handig en gemakkelijk

Keurslager vlees in blik (om in deze termen te blijven) is niet alleen goed voor het verminderen van voedselverspilling, maar het is ook ontzettend handig en gemakkelijk. Niet langer hoef jij na jouw drukke werkdag naar de slager of supermarkt te gaan om vlees te kopen. In plaats daarvan kun je gewoon een paar blikken in huis inslaan voor noodgevallen of voor wanneer je weinig tijd hebt om te koken.

Veilig en betrouwbaar

Een ander groot voordeel van vlees in blik is dat het veilig en betrouwbaar is. Je hebt bijvoorbeeld geen risico op kruisbesmettingen. Wat kan er gebeuren als je vlees in een warme auto ligt of je kip niet goed genoeg doorbakken? Ons vlees wordt in het blik gegaard en is door dit proces lang buiten de koelkast houdbaar. Bovendien is keurslager vlees in blik van Chef Confit gemaakt van Nederlands vlees. Er worden geen zuurteregelaars, stabilisators, sulfiet, lactose, antiklontermiddel, antioxidanten, siliciumdioxide, conserveer- en verdikkingsmiddel toegevoegd, wat betekent dat je kunt vertrouwen op een kwalitatief puur/echt vlees.

Soorten Keurslager Vlees in Blik

Bij Chef Confit heb je keuze tussen veel verschillende soorten (keurslager) vlees in blik beschikbaar. Mocht je nieuw zijn met onze producten, laten we je graag kennismaken met onze:

Procureur in Blik

Procureur in blik is één van ons meest populaire blikken. Het is een fantastische optie voor mensen die op zoek zijn naar veelzijdig vlees dat voor veel verschillende gerechten kan worden gebruikt. Bovendien is het heerlijk te combineren met een Hollandse stampot. Bekijk de recepten op onze website voor meer informatie.

Kippendijen in Blik

Kippendijen in blik is een andere geweldige optie. Het is een gezonde en eiwitrijke bron van vlees en deze kan worden gebruikt voor alles van salades tot stoofschotels. Benieuwd naar een recept? Klik dan op deze link.

Waar te koop?

Wellicht ben je onderhand overtuigd van de vele voordelen die onze keurslager vlees in blik met zich meebrengt. Maar waar is Chef Confit te koop? Onze producten zijn o.a. verkrijgbaar bij de vestigingen van de Sligro in Nederland en België (op de afdelingen van Ruig en Kaldenberg). Daarnaast is ook mogelijk om het online te bestellen bij onze eigen webshop. Kortom, zoals digitaal als fysiek kan ook jij binnenkort gaan koken/bakken met Chef Confit.

Hoe kan je ons vlees gebruiken?

Ben je van plan om binnenkort een heerlijk gerecht te maken met Chef Confit? Dan wordt het nog lastig met kiezen, want eigenlijk smaken onze varianten van vlees in blik overal lekker bij. Maar om het niet al te complex te maken, hebben wij gekozen voor drie (algemene) opties waarvoor je ons vlees kan gebruiken, namelijk:

Voor soepen en snelle stoofschotels

Geweldig! Jij gaat voor een heerlijke soep en/of stoofschotel. Daarmee is Chef Confit een fantastische optie om jouw gerecht te verrijken. Het vlees is al gaar, dus het hoeft alleen maar opgewarmd te worden. Voeg het toe aan je favoriete soep of stoofschotel voor extra smaak en eiwit. Tip! De sappen (vet) in het blik kan je tevens gebruiken om een lekkere jus te maken of groente meer smaak te geven.

Voor Salades

Maak jouw volgende salade ook chefwaardig door onze kippendijen toe te voegen. Even kort bakken en voila- je hebt enkel met een blik van Chef Confit al jouw gasten de indruk gegeven dat je uren in de keuken hebt gestaan.

Keurslager vlees in blik

Voor Broodjes

Tot slot, onze absolute guilty pleasure. Wij Nederlanders staan bekend als brood-eters. Dus waarom niet jouw broodje beleggen met bijvoorbeeld met pulled chicken of pulled pork? Zie de video hieronder:

Het vlees van Chef Confit is zo mals dat je het zo uit elkaar kan trekken. Voeg voor wat extra smaak je favoriete groenten en sauzen toe. Ideaal voor een heerlijke en gemakkelijke lunch, waar al jouw collega’s jaloers van worden.

Tips voor het bewaren

Hier volgen nog enkel tips die je helpen om jouw keurslager vlees in blik zo goed mogelijk te bewaren!

Gewoon in het zicht in je voorraadkast;
Buiten de koelkast. Het vlees gaat het makkelijkst uit het blikje bij temperaturen van 21C of hoger.
Al onze blikjes zijn lucht en licht dicht om oxideren en bederf tegen te gaan. Als een blikje beschadigd is dan is er een mogelijkheid op bederf. Dus voorkom dat je blikjes laat vallen.
Een blikje bevat voldoende vlees voor een heerlijke maaltijd van 2 personen. Heb je wat vlees over bewaar dit dan apart van het vet in bewaardozen in de koelkast. Je mag uitgaan van een houdbaarheid van ongeveer 7 dagen.

Wat zijn de verschillen tussen ingeblikt vlees door de Keurslager en door Chef Confit?

Er zijn nog maar een paar Keurslagers die zelf inblikken. Inblikken is arbeidsintensief en je moet over professionele apparatuur beschikken. Daarnaast moet je proces gecertificeerd en gecontroleerd worden. Een blik moet namelijk 100% luchtdicht zijn, anders kan bederf optreden. Een eenvoudige test is om een blikje onder water onder druk te zetten. Als je dan luchtbelletjes ziet dan is de sluiting niet perfect. De productie van de Chef Confit blikjes is conform IFS. Dat is een internationale standaard voor het certificeren van de veiligheid en de kwaliteit.  Volledige traceerbaarheid van ieder blikje is daarbij ook vanzelfsprekend.

Het allergrootste verschil is dat bij ons een topkok (Arjan Weckseler) verantwoordelijk is voor het recept. Allereerst weet hij als geen ander welke vlees het meest geschikt is om in te blikken. Zijn recepten zorgen er vervolgens voor dat je daadwerkelijk de beschikking hebt over iets bijzonder lekkers.

Conclusie?

Keurslager vlees in blik is een fantastische optie voor mensen die op zoek zijn naar een handige en duurzame manier om vlees op te slaan. Het is niet alleen goed voor het verminderen van voedselverspilling, het is ook ontzettend handig en gemakkelijk. Er zijn veel verschillende soorten keurslager vlees in blik van Chef Confit beschikbaar en het kan op veel verschillende manieren worden gebruikt.

Laat tijd en expertise niet langer jouw vijand zijn in de keuken en kies voor Chef Confit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *