🥩Snel aan tafel🥩

Dat wij van vlees houden is geen geheim. Daarom krijgen wij vaak de vraaag hoe wij een broodje warm vlees maken? Onze vraag terug is altijd ‘moet het lekker, snel en gemakkelijk zijn?’. Er is namelijk een essentieel verschil tussen goedkoop en kwaliteit. Kortom, weet wat je eet. In deze blog gaan we dieper in op het fenomeen broodje warm vlees, waar het over moet beschikken en hoe jij in enkele minuten het allerlekkerste broodje warm vlees op tafel kan toveren.

Waar moet een broodje warm vlees aan voldoen?

Om een broodje warm vlees te maken moet je over 4 componenten een beslissing maken, namelijk:

  1. Wat voor vlees gebruik je?
  2. Voor welk broodje kies je?
  3. Welke saus vind je lekker?
  4. Wat ga ik nog meer toevoegen als finishing touch?
  5. Wat voor vlees kan je gebruiken?

Als het aan ons ligt, maak je een keuze voor kippen- of varkensvlees. Als je voor kip gaat, is ons advies om te kiezen kippendijen. Dat is namelijk veel malser vlees dan een kipfilet. Plus een nog lekkerder alternatief zijn de Chef Confit kippendijen. Die zijn nog malser dan een gewone kippendijen en kan je zelfs als pulled chicken gebruiken.

Chef_Confit_BroodjePulledPork_b_HR

Varkensvlees

Voor varkensvlees heb je heel veel keuzes. Natuurlijk kan je een goede ham gaan gebruiken voor een broodje warme beenham. Ook de meeste hotdogs en dergelijke zijn gemaakt met (onder andere) varkensvlees. Voor een mogelijke exclusieve variant kan je de procureur van Chef Confit gebruiken. Daarnaast is een zelfgemaakte gehaktbal met varkensvlees ook een optie.

Welk broodje moet je kiezen voor jouw broodje warm vlees?

De keuze is reuze! Van pita tot puntbroodje en van kadet tot pistolet. Of spelt, desem, ciabatta of kaiser.

Ons advies?… Kies vooral het broodje waar je vrolijk van wordt als het gaat om jouw broodje warm vlees.

Welke saus vind je lekker?

Traditioneel maak je een honing-mosterdsaus voor bij een broodje warm vlees met beenham en (pittige) pindasaus voor bij je broodje kip. Heel eenvoudig is natuurlijk een broodje gehaktbal met mayo. Je kan echter veel meer variëren en je gasten verrassen met heel veel mogelijke alternatieven.

Op onze site staat de bereiding van een heel mooi broodje pulled pork. De saus voor dit broodje is BBQ saus, zelf vinden wij het nog lekkerder als dezer met rooksmaak is. Uiteraard kan je ook de onderstaande video bekijken om direct geïnspireerd te raken:

Hoe maak ik een broodje warm vlees speciaal?

Een broodje warm vlees speciaal wordt pas echt speciaal als je naast een broodje, saus en vlees ook nog een aantal toevoegingen toevoegd. Bij het hierboven beschreven broodje pulled pork doen wij de naast BBQ-saus, een beetje american coleslaw, wat krokante uitjes (bij iedere supermarkt te koop) en wat verse bieslook.

Je zou nog kunnen overwegen om een gebakken eitje toe te voegen, dunne schijfjes komkommer en een beetje sla. Maar wat ons betreft wordt het daar niet echt specialer of lekkerder van.

Broodje warm vlees uit de jus

In plaats van zelf een broodje maken en een eventuele mee-eter te verrassen, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een broodje te halen. Bij de plaatselijk snackbar kan je meestal een keuze maken of je een balletje uit de jus wilt of dat ze de desbetreffende bal voor je mogen frituren. Als je dan toch moet kiezen, is onze voorkeur (qua smaak) de frituur.

Maar lekkerder en goedkoper is om een en ander toch zelf te maken. Met een beetje reuzel uit het blikje procureur heb je een fantastische basis om een heerlijke jus te maken. Wil je een mooi recept hiervoor, stuur dan een berichtje naar info@chefconfit.nl.

Voor veel broodjes warm vlees worden normaliter vleeswaren gebruikt. Onze tip is toch echt om hiervoor eens een blikje Chef Confit uit te proberen. Dit hoef je niet in de koelkast te bewaren en bederft dus niet. Dus als jij zin hebt in een broodje warm vlees, dan heb je dit in no time zo voor elkaar.

Broodje warm vlees speciaal

Kortom, als je een broodje warm vlees speciaal wilt maken en het moet ook nog snel makkelijk en overheerlijk zijn, kies dan eens voor een broodje met Chef Confit.

Hartstikke gemakkelijk, eet smakelijk!

Chef Confit bezorgt jou een super snelle maaltijd, die ook nog eens lekker is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *