🥩Snel aan tafel🥩

Varkenswangen kan je niet vinden bij de reguliere supermarkt en ook niet bij de gewone slager. Eigenlijk wel bijzonder want goed bereide varkenswangetjes zijn mythisch lekker. Hoe komt dat toch?…

De Nederlandse vleeshandel is gewend om de beste en lekkerste stukken vlees aan de ons omringende landen te verkopen. De doorsnee consument in Nederland moet zich maar tevreden stellen met gehakt. Volgens bepaalde politieke partijen moet zelfs dat gehakt nog ingeruild worden voor iets vegetarisch. Gelukkig is iedereen vrij om zelf te kiezen wat zij eten. Volgens ons willen alle Nederlanders lekker eten. De tijd ontbreekt wel vaak om uitgebreid te koken en experimenteren met een nieuw gerecht is ook een uitdaging. Vaak krijg je een gerecht pas goed onder de knie door het aantal keer te maken.

Varkenswangen Sligro

Ons advies is toch probeer een iets anders dan een gehaktbal, een kipfilet of slavink. Pipi Langkous zei het al ik heb het nog nooit gedaan en denk dat ik het daarom kan. Dus waarom zou jij niet een sublieme biefstuk kunnen bakken? Als er vlees bij jou op het menu staat, zorg/leer dan voor een perfecte bereiding en kies af en toe ook eens voor iets bijzonders. De betere slager heeft dat in de regel wel in huis. Voor het uitgebreidste assortiment en de beste kwaliteit is ons advies om naar een Horecaslager als Kaldenberg van de Sligro te gaan.

Varkenswangen

Varkenswangentjes kopen

Een land waar wel veel wangetjes gegeten worden is Spanje. Als je in dat land op vakantie bent en je hebt nog nooit wangetjes gegeten, check de menukaart van jouw restaurant dan eens op Carrillada de cerdo (soms hebben ze een Engelse kaart en dan staat er natuurlijk pork cheeks). Neem een glas Cerveza erbij en het is gegarandeerd feest. Bij de meeste Spaanse restaurants kan je ze ook als tapa (kleine portie) bestellen. Wedden dat je vervolgens de wangetjes als maaltijd gaat bestellen. Ook bij onze zuiderburen zijn varkenswangen ook een begrip. Bereidingen aldaar zijn stoverij in Belgische bieren als Kriek en Rodenbach. Heerlijk met Vlaamse frites en Belgische mayonaise.

Varkenswangentjes gewoon bakken

Sommige restaurants in Nederland hebben ook wangetjes op het menu staan. Dus als je varkenswangetjes wilt kopen, toch even net als de Chef even naar de Sligro naar de slagerijafdeling van Kaldenberg. In de regel zijn de wangetjes per kg verpakt en tref je ze aan in het diepvriesvak. Als je geen restaurant hebt dan is 1 – 2 kg vlees voor een gemiddeld huishouden best veel en je kan niet een gedeelte ontdooien. Een mogelijkheid is wel om alles te ontdooien, vervolgens te bereiden en wat je over hebt vervolgens weer in te vriezen. Daarnaast zou je kunnen overwegen om voor bijzondere gelegenheden, voor een grotere groep, zoals met de Kerst wangetjes te bereiden. Zorg dan vooral voor voldoende tijd. De wangetjes moeten eerst ontdooien, het beste is om dit in de koelkast te doen en daarna moeten ze lang stoven om supermals te worden. Voor het stoven eerst wel de varkenswangetjes gewoon bakken.

Blik vlees

Eigenlijk wel omslachtig en als het jou gaat om het resultaat en je wilt liever geen dagen bezig zijn om deze delicatesse te bereiden, dan is er nu ook een alternatief. In Nederland Slagerij Kaldenberg heeft ook het moedige besluit genomen om ook blik vlees in het assortiment op te nemen. Je zou je af kunnen vragen of dat wel lekker is, want er zijn helaas voldoende voorbeelden waarbij er sprake is van minder lekker. Vlees en groente gecombineerd in een blik is een recept voor mislukking, in een sta-zak trouwens ook.

Varkenswangen kopen

Varkenswangen kopen

Het desbetreffende product in het assortiment van Slagerij Kaldenberg zijn de varkenswangen van Chef Confit. De wangen zijn van lokale varkens, supervers ingeblikt, volgens een origineel recept van Chefkok Arjen Weckseler, gegaard in een donker bier van de Utrechtse stadsbrouwerij, de Leckere. Bij deze brouwerij wordt biologisch bier gebrouwen. Met zo’n blikje goed voor tenminste 2 personen is het urenlang sudderen en pruttelen al voor je gedaan. Blikje open maken, even het bier tot saus inkoken, vlees af en toe bedruipen en keren en je bent klaar. Dit kan jij! Als je voor 100% NL gaat combineer dan met Zaanse mayonaise en met eigengemaakte frites van Nederlandse aardappels. Een mooi alternatief is een lekkere romige puree.

Voor meer recepten…. Nog een laatste advies, bestudeer als je een nieuw product gaat kopen altijd even het etiket. Bij een goed product hoort alleen een goede bereiding. Op het etiket van de Chef Confit varkenswangen kom je dit dan ook niet tegen: zuurteregelaars, stabilisators, sulfiet, lactose, antiklontermiddel, antioxidanten, siliciumdioxide, conserveer- en verdikkingsmiddel. Daarnaast vrij van alle allergenen behalve gluten. Ben je op zoek naar een glutenvrij product van Chef Confit, kies dan voor procureur of de kippendij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *