ūü•©Snel aan tafelūü•©

Wie is Alain Caron?

Alain Caron is een topkok, geboren in Frankrijk. Hij is voor de liefde naar Nederland verhuisd. De liefde voor lekker eten heeft hij van zijn moeder meegekregen en het koken zelf heeft hij van een topper in Parijs geleerd. Alain is ook een bekende Nederlander, of is het een bekende Fransman?

https://youtu.be/U2YxewGf1mw?si=p2fLoty4FMJWZUux

Hij is te zien in mooie programma’s als MasterChef, Keuringdienst van Waarde en Binnenstebuiten. Met zijn zoons exploiteert hij een café en een restaurant in Amsterdam. Je kan daar heerlijk eten. Ons advies is om voor een menu te gaan. Dit wisselt regelmatig en heeft gewoon de beste prijs/kwaliteit verhouding. Daarnaast is Alain ook een graag geziene gast op de Culiperslunch.

Alain Caron met zonen

Alain Caron over Chef Confit

Chef Confit was al eerder met Alain in contact gekomen. Wij hebben hem onze gekonfijte kippendijen laten proeven. Best spannend voor een startende ondernemer.

Een Fransman is natuurlijk bekend met gekonfijte eendenbout, maar wat zou hij van ons product vinden? Gelukkig was hij zeer gecharmeerd van deze lekkernij. Onze volgende ontmoeting zou op de Culiperslunch
zijn.

Culiperslunch

Foto gemaakt door @schoonheimmichel (Instagram).

Wat is de Culiperslunch?

De Culiperslunch is het evenement waar de schrijvende media in contact kan komen met allerlei foodmerken. Voor Chef Confit was het een unieke kans om in contact te komen met de Nederlandse foodjournalisten, bloggers en influencers. In overleg met de organisatie hadden wij besloten om een van de 16 kookeilanden voor dit evenement af te huren.

Een andere optie was om een stand af te huren. Ons plan was om vooral de media te verrassen met onze producten, door ze te laten proeven, dus wij vonden een tafel met daarop onze blikjes geen optie.

De bezoekende media krijgt ook meerdere foodiebags mee en wij hadden voor iedereen een blikje procureur geregeld. Redenen voor Chef Confit om mee te doen is met name om de media bekend te maken dat er in Nederland hoogwaardig vlees in blik te verkrijgen is. Iedereen kent wel vis uit blik en menigeen is natuurlijk ook bekend met confit de canard. Daarnaast wil je natuurlijk weten wat experts nou echt van jouw producten vinden.

Wat waren de reacties?

Allereerst was de organisatie heel blij. Er deden namelijk vooral bedrijven mee die zich bezig hielden met vleesvervangers. De Culiperslunch wil zich absoluut niet presenteren als een evenement voor alleen veganisten en vegetari√ęrs, maar juist voor mensen die van eten, drinken en noviteiten houden en hierover willen schrijven.

Chef Confit kreeg reacties mee als gelukkig er is ook wat normaals en lekkers te eten hier. Speciaal voor Alain had Arjan 2 concept gerechten gemaakt. Twee Franse
klassiekers als Boeuf Bourguignon en Coq au Vin (blanc). Voor beide gerechten bak je wat verse groente aan, desbetreffend blikje Chef Confit toevoegen, even roeren, doorwarmen en klaar.

Makkelijk, snel(ler) en lekker.

Toen Alain samen met Marcus Polman (van de organisatie) kwam proeven waren zij beiden lovend. Alain miste een zuurtje in de Coq au Vin, maar dat wist Arjan ter plekke te regelen met een beetje verse limoensap. Alain vond vervolgens beide gerechten lecker en parfait.

Andere artikelen over Chef Confit

Mocht je nou benieuwd zijn wat anderen vinden over Chef Confit, bekijk dan eens de onderstaande artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *