🥩Snel aan tafel🥩

Even wat kip bakken in de pan is niet voor iedereen weggelegd. Tip nummer één is om sowieso boter toe te voegen. Want ook al is kip vet van zichzelf, moet je ervoor zorgen dat de kip niet aanbak. Wil jij kip bakken in de pan zonder al teveel gedoe, oftewel makkelijk en snel? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog zullen wij je laten kennismaken met geweldig makkelijke recepten voor het bakken van kip in de pan. Kip bakken in de pan, wij weten hoe dat beter kan!

Kip in de pan bakken

Een kip bereiden kan je op veel verschillende manier. Denk maar aan koken in water, bakken in de oven of zelfs op de barbecue. Echter is kip in de pan bakken de meest snelle manier om een lekker smaakvolle gerecht op tafel te zetten.

Chef Confit is gespecialiseerd in het verzorgen van makkelijke vleesopties en toevallig hebben wij ook kippendijen in blik in ons assortiment. Sterker nog, het zijn waarschijnlijk de lekkerste kippendijen die je ooit zult proeven.

Voor onze kippendijen hebben wij verschillende snelle recepten bedacht, die je zeker gaan verrassen. Binnen enkele minuten ben jij al de Jamie Oliver van de lage landen en kan jij uit de voeten met onze meest populaire kipgerechten.

Franse kipgerechten

Eén van de meest geliefde Franse kipgerechten is “Coq au Vin”. Dit is een smaakvol gerecht waarbij in principe een hele kip wordt gestoofd in rode wijn samen met groentes zoals peen, ui, champignons en bleekselderij. Hier heb je ongetwijfeld weleens van gehoord. En wat Chef Confit betreft mag je ook nog een schuitje witte wijn toevoegen, altijd lekker!

Met onze kant-en-klare kippendijen kan je deze klassieker in een modern hip jasje gieten.

Coq au Vin: hoe bereid je dit Franse kipgerecht?

  1. Bak onze Chef Confit kippendijen krokant op de huid in de pan.
  2. Wanneer de kippendijen goudbruin zijn, voeg je in de dezelfde pan fijngesneden groenten naar keuze toe. Bak deze beetgaar.
  3. Blus de kippendijen en groentes af met rode of witte wijn. Maak de borden op en garneer met verse peterselie.
  4. En voila! Je bent al in zo’n 15 minuten klaar met je Franse kipgerecht.
Frans kippengerecht Coq Au Vin

Tip: Beetgare groenten zijn lekkerder en gezonder dan groenten die 1 à 2 uur pruttelen. Serveren met een stokbroodje en de enige vraag die nog rest; wat voor wijn drinken we erbij?

Poulet à la Moutarde

Een andere favoriet van ons uit de Franse keuken is “Poulet à la Moutarde”. Dit is een Frans kipgerecht waarbij de kip wordt gekookt met een romige mosterdsaus.

Deze romige mosterd saus kan je heel goed zelf maken. Onze favoriet is een combinatie van (de niet zo Franse, maar Engelse) Coleman mosterd en grove Dijon, gemixt met kookroom en crème fraîche. Vervolgens garneren met wat bieslook! Veel lekkerder dan een sausje uit een pakje.

Als je ons recept hiervoor wilt hebben dan stuur een berichtje naar info@chefconfit.nl en wij onthullen graag onze Poulet à la Moutarde-geheimen.

https://giphy.com/embed/NdKVEei95yvIY

Kippendijen koken: kippendijen spaghetti

Kippendijen zijn het meest sappige en smaakvolle deel van de kip en lenen zich uitstekend voor bakken in de pan. Op onze website hebben wij een aantal kipgerechten, die je eigenlijk allemaal moet proberen. Een absolute aanrader van ons is de “snelle spaghetti“. Hoe je die maakt?

Voorbereiding kippendijen spaghetti

Snij vooraf een uitje en knoflook fijn. Zet daarnaast de volgende ingrediënten klaar: olijfolie, pastasaus, geraspte kaas, (verse) blaadjes basilicum of fijngesneden lente-ui. De basilicum mag je eventueel ook in fijne reepjes snijden.

Bereiding kippendijen spaghetti

  1. Kook de spaghetti beetgaar en eenmaal klaar spoel deze niet af met koud water.
  2. Snel door naar het kip bakken in de pan! Doe een beetje olijfolie in de pan.
  3. Bak hierin het uitje en de knoflook glazig en gaar.
  4. Blus af met de pastasaus en voeg één blik met Chef Confit Kippendijen toe. Hiervoor willen wij een soort ‘pulled chicken’-variant van maken, dus trek daarvoor de kip met twee vorken uit elkaar.
  5. Roer vervolgens de gekookte spaghetti ook nog even mee met de kippendijen saus en klaar is kees!

Opmaak kippendijen spaghetti

Rol de spaghetti op en plaats deze als bergjes op de borden. Besprenkel de spaghetti met wat olijfolie en garneer met wat geraspte kaas en de blaadjes basilicum of lente-ui. Heerlijk, geniet ervan.

Recepten met kip

Naast onze kippendijen spaghetti hebben wij nog vele andere lekkere kipgerechten, waaronder nog een andere favoriet, knapperige flammkuchen:

Voorbereiding

Bestrijk de flammkuchen met crème fraîche (of roomkaas kan ook). Beleg de flammkuchen met dun gesneden ringen rode ui, geraspte kaas en onze kippendijen als pulled chicken (uit elkaar trekken met twee vorken).

Wat is flammkuchendeeg?

Voor dit recept gebruiken wij speciale flammkuchendeeg, maar waarom geen pizzadeeg? Nou, pizzadeeg is dikker van structuur, terwijl het flammkuchendeeg flinterdun en krokant is.

Pizzadeeg maak je overigens ook met gist en traditioneel flammkuchendeeg wordt zonder gist gemaakt. Ook moet pizzadeeg eerst rijzen en met flammkuchendeeg kun je direct aan de slag. Dan weet je dat ook weer!

Bereiding

  1. Bak de flammkuchen af volgens de instructies op de verpakking.
  2. Genieten maar (dit is echt heel makkelijk).

Opmaak

Serveer de flammkuchen op borden en strooi er een beetje bieslook overheen.

Kip bakken in de pan met Chef Confit

Ook al was het laatste gerecht niet een gerecht waarbij je kip moest bakken in de pan, hopen wij toch dat je geïnspireerd bent geraakt. Er is namelijk wel een kipgerecht perfect voor ieder moment.

Met de kippendijen van Chef Confit ben jij in staan om een restaurant waardige maaltijd te bereiden vanuit je eigen keuken.

Waar wacht je nog op? Ga aan de slag en probeer deze heerlijke kipgerechten uit Chef Confit’s keuken. Ga naar onze shop, bereid één van onze recepten en stuur ze door via ons Instagram-kanaal. Wij zijn héél benieuwd naar jouw volgende kipgerecht.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *