🥩Snel aan tafel🥩

Het begint buiten alweer een stuk kouder te worden, dus het is hoog tijd om die heerlijke ragout recepten erbij te halen. Er gaat ook niets boven een warm, hartig bord ragout op een frisse winteravond. En als het op ragout aankomt, hebben kippendijen in blik van Chef Confit wel een heel speciaal plekje in onze harten (en onze keukens!).

Wij laten jou graag kennismaken hoe je binnen enkele minuten de meest heerlijke ragout recepten met kip kan klaarmaken. Maar laten we eerst samen duiken in de wereld van ragout. In deze blog beantwoorden we wat veelgestelde vragen over ragout en delen we daarna een eenvoudig DIY-recept om thuis je eigen kippendijen ragout te maken. Dus leun achterover, maar let wel goed op.

Veelgestelde vragen over ragout

Voordat wij direct met onze kop in de ragout vallen (nieuw spreekwoord), willen wij eerst antwoord geven op de onderstaande veelgestelde vragen over ragout, namelijk:

1. Wat is ragout?

Ragout is een culinair gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Europese keuken. Het is een rijke en hartige stoofpot die traditioneel wordt bereid met fijngehakt vlees, dat zachtjes is gestoofd in bouillon.

Om die lekkere kenmerkende dikke en romige textuur te bereiken, wordt er een roux gemaakt van bloem en boter. Deze wordt vervolgens gecombineerd met de bouillon om een smeuïge saus te creëren. Naast de basisingrediënten (o.a. vlees) kunnen er ook kruiden, specerijen en andere smaakmakers worden toegevoegd om de smaak te versterken en te variëren.

2. Kan je zelf makkelijk ragout maken?

Absoluut! Met een paar basisingrediënten en wat liefde, kan iedereen een heerlijke ragout op tafel zetten. Sterker nog, je leert in deze blog hoe jij jouw eigen ragout zelf makkelijk kan maken.

3. Hoe kun je ragout opwarmen?

Ragout opwarmen is een fluitje van een cent. Zet het op een laag vuur en roer regelmatig om te voorkomen dat het aan de bodem van de pan blijft kleven.

4. Welk vlees is geschikt voor ragout?

Hoewel ragout vaak wordt gemaakt met rund- of varkensvlees, zijn kip en kalf ook populaire keuzes. Onze Chef Confit kippendijen (en ook de procureur) uit blik zijn perfect voor een snelle en smaakvolle ragout.

Bekijk de onderstaande video om erachter te komen wat Chef Confit nou zo lekker en makkelijk maakt:

Zelf ragout recepten maken met Chef confit

Nu dat de kennisexpert bent op alles wat te maken heeft met ragout, is het tijd om deze kennis in de praktijk te brengen. Jij gaat namelijk zelf binnen enkele minuten een kippendijen ragout maken. Een eigengemaakte ragout die nog veel lekkerder is dan de beste ragout uit blik. Doordat je geen bouillon hoeft te trekken van bijvoorbeeld kippenpoten (waarvan je het vlees dan ook gebruikt) ben je met een blikje Chef Confit ook veel sneller klaar.

Chef Confit Kippendijen

Bestel Chef Confit Kippendij in onze webshop!

Ragout recept: Kippendijen ragout á la Chef Confit

Bekijk hieronder ons recept hoe jezelf ragout kan maken met Chef confit:

Ingrediënten / benodigdheden

Instructies

Stap 1: Begin met het openen van je blik Chef Confit kippendijen, doe het vloeibare gedeelte (vet met de citroen en rozemarijn) in een pan met een dikke bodem. Je kan dit zachtjes opzetten en het kookvocht laten verdampen. Je kan ook het vet van het kookvocht scheiden en het kookvocht aan je bouillon toevoegen.

Verwijder het velletje en bak deze op een laag vuurtje uit in een anti-aanbak koekenpan. Als een kant krokant is draaien en ook die kant krokant bakken. Verkruimel het krokante velletje en zet apart. Gebruik deze koekenpan en het achtergebleven kippenvet om je
paddenstoelen te bakken. Trek/pluk het vlees uit elkaar (pulled chicken baby!)en zet apart.

Stap 2: Verwarm het kippenvet op een matig vuur en bak vervolgens de ui en de knoflook glazig. Voeg de gezeefde bloem toe (dit voorkomt klontjes). Laat de bloem rustig gaar (lichtbruin) worden, goed roeren. Voorkom verbranden want dan wordt je ragout bitter.

Stap 3: Beetje bij beetje de koude bouillon (mag lauw zijn) aan de hete roux toevoegen en goed blijven roeren. Als je ragout de door jou gewenste dikte heeft, dan de kippendij toevoegen en ben je al bijna klaar.

Stap 4: Doe een beetje olie in de koekenpan waarin je het velletje hebt uitgebakken en bak hierin de paddestoelen en fijngesneden groente. Op het laatst de peterselie. Mengen met de ragout en proeven of je groenten gaar zijn (anders nog even rustig laten stoven en roeren).

Stap 5: Doe de ragout in bakjes en garneer met een stuk (of stukjes) krokant gebakken huid en een plukje peterselie.

Recept: Kippendijen ragout á la Chef Confit

Van blik tot bord: ragout recepten zoals ze horen!

Ragout is een comfort food bij uitstek en met de kippendijen van Chef Confit is het maken ervan nu nog eenvoudiger en smaakvoller. Probeer vandaag nog ons ragoutrecept of experimenteer met de andere smaken van Chef Confit.

Ontdek zelf hoe eenvoudig en heerlijk het is om thuis ragout te maken met Chef Confit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *